Tajine to go - thuis genieten van de Marokkaanse keuken

Trek in een heerlijke Marokkaanse Tajine maaltijd? Maar weet je niet hoe deze te bereiden, heb je geen tajine of hou je gewoon van het gemak?

Perfect, want je kan bij ons op afsprak iedere zaterdag een tajine to go afhalen. Deze traditioneel naar wens gevulde tajine hoef je thuis alleen nog maar op het vuur te zetten. Ongeveer 40 minuten heeft de schotel nodig om te garen. In de tussentijd kan jij de tafel dekken en je eventuele gasten alvast voorzien van een voorgerechtje. 

 

----------------------------------------------------

Er is keuze uit diverse Tajine gerechten ( te bestellen vanaf 2 personen)

Tajine Berber: Traditionele Marokkaanse stoof van kalfsvlees met pruimen, amandelen en sesam. € 20,- p.p.

Tajine Fez: gestoofde kip met dadels, verse groenten, amandelen, traditionele tfaya (kikkererwten, rozijnen, uien en kaneel) € 21 ,- p.p

Tajine Nomad (vega) : verse groenten, gedroogd fruit, ui en rozijnen € 18,- p.p

Altijd inclusief salade en brood!

Al het voorwerk is gedaan. Het vlees is gekruid en de groenten gesneden. We maken altijd gebruik van verse producten en het liefst ook van biologische oorsprong. Het vlees is waar mogelijk vrij van antibiotica, hormonen en andere niet thuishorende stoffen. 

De tajine is mild gekruid met verschillende kruiden zoals komijn, kaneel, paprika, peper, Ras el Hanoud en verse koriander en peterselie. 

De groentes kunnen variëren naar gelang het seizoen, maar je kunt denken aan Wortels, paprika, (zoete) aardappel, courget, aubergine, peultjes, uien. 

De tajine is volledig opgemaakt wanneer je deze komt ophalen. Thuis plaats je de tajine op het vuur en laat je deze ongeveer 40 minuten stoven. Je hebt er nagenoeg geen omkijken naar. Hoe simpel wil je het hebben! 

----------------------------------------------------

De Tajine krijg je te leen.  Hiervoor betaal je en borg van € 40 per tajine. Wanneer je de tajine schoon en zonder gebreken weer retour brengt ontvang je direct je borg terug. 

De tajine laat je garen op een gaspit. Wanneer je thuis geen gaspit hebt omdat je bijvoorbeeld kookt op inductie, is het mogelijk een tafelmodel gaspit met gasfles te lenen. Voor het gaspitje betaal je een borg van € 15. Dit is inclusief gebruik van het gasbusje. Wanneer je het gaspitje schoon en zonder gebreken weer retour brengt ontvang je direct je borg terug. 

----------------------------------------------------

Hoe bestel je een Tajine to go?

Iedere zaterdag kan je op afspraak een Tajine to go komen afhalen. Afhalen kan tussen 13 en 16 uur. 

Je besteld je Tajine to go eenvoudig via onderstaand telefoonnummer: 

06 - 81922908

De tajine to go en alle benodigdheden worden uitgeleverd in een krat. Instructies over hoe je je tajine thuis laat garen zijn inbegrepen. Maar ook tijdens het ophalen zullen we je hierover informeren. 

-------------------------------------------------------

* iedere Zaterdag Tajine to go

* Bestel uiterlijk donderdag via telefoonnummer 06 - 81922908

* ophalen op zaterdag tussen 13 en 16 uur

* inclusief instructies, iedereen kan het!

* Simpel en snel genieten van de Marokkaanse keuken.