Belevenisreis naar Marokko

Wij gaan op reis en nemen mee... JOU!

 

---  29 september tot 8 oktober 2023  ---

Beleef Marokko samen met ons tijdens een geheel verzorgde reis naar dit prachtige land. Het is zo’n veelzijdig land, en er is ontzettend veel te beleven!

Bij een van ons liggen de roots in het mooie Marokko, de liefde voor het land en bevolking is dan ook groot. Marokko is een land dat zo veelzijdig is en zo veel te bieden heeft, qua ambacht, eten maar ook qua geschiedenis.
Het labyrint van smalle straatjes, alle prachtig gedetailleerde gebouwen en de souks zorgen er iedere keer weer voor dat het net als een sprookje aanvoelt, ieder moment dat we daar weer komen worden wij blij verrast. Wij nemen jullie graag mee waar ons sprookje is begonnen.

Stel je voor…
Je ontdekt het pure Marokko met al haar schoonheid.  Shoppen in de souks, met een Drommedaris door de woestijn, slapen onder de sterrenhemel, ambacht, en plaatselijke bevolking gecombineerd met lekker eten en de luxe van een geheel verzorgde reis. Dit alles in gezelschap van een groep mensen die net als jij open staan voor nieuwe ervaringen. Ontspanning en inspanning wisselen elkaar af. Je zult veel nieuwe indrukken opdoen maar tegelijkertijd zorgen we ervoor dat je kunt onthaasten door het feit dat alles volledig verzorgd is. Geen gestress, maar relax en genieten.

De dagen zijn vol, maar geheel verzorgd. Van ontbijt tot diner, de slaapplekken, activiteiten en vervoer. Het is voor ons een must dat jij je comfortabel en op je gemak voelt. Je mag jezelf zijn, en er is oog voor jou. Daarom kiezen we er heel bewust voor om deze belevenisreis samen met maximaal 8 personen te maken. Juist het persoonlijke contact vinden wij erg fijn en een meerwaarde tijdens deze reis die we mogen maken.  

Volledig ontzorgd…

Wij nemen je mee op reis, volledig ontzorgd ontdek je al het moois dat Marokko te beiden heeft. De geuren, kleuren, verschillende landschappen, gastvrije bevolking, zee, en de meest smakelijke gerechten. Je vindt het hier allemaal. En wat nu zo fijn is, alle is geregeld, tot in de kleinste details! Volledig ontzorgd nemen wij je mee op belevenisreis door Marokko.

Tijdens deze reis worden we bijgestaan door Samir. Hij woont in Marokko en is gids van beroep. Alle 8 dagen staat hij tot onze beschikking en is naast onze gids ook onze taxichauffeur. Samir kent alle hotspots op zijn duimpje en spreekt de taal van de lokale bevolking. Hij vertaalt alles voor ons in het Engels. Heb je moeite met Engels, geen probleem wij kunnen het vertalen in het Nederlands.  

Je maakt kennis met het pure karakter van Marokko. Je zult al snel ervaren waarom we verliefd zijn op dit land. Het heeft namelijk zo veel te bieden! De lokale bevolking is zo bijzonder gastvrij, je zult je al snel op je gemak voelen.  We bezoeken plekjes waarvan je nooit had gedacht er te zullen komen, en die je zelf waarschijnlijk nooit gevonden had. Het echte en pure Marokko.

 

Je verblijf…

Tijdens deze belevenisreis verblijf je in een prachtige Riad. Voorzien van alle gemakken en met comfortabele bedden. Genoeg ruimte om je ook even terug te trekken of juist het gezelschap van je reisgenoten op te zoeken. De Riad bevindt zich in Marrakesh met de medina om de hoek. 

Dag 1:

We verzamelen op de luchthaven van vertrek en maken hier al direct kennis met elkaar. In Marrakesh wacht Samir ons op en na de landing vertrekken we met onze privé taxi naar onze Riad midden in de medina(Djeema el Fna) De kamers kunnen ingedeeld worden en je kan je even settelen en opfrissen. Na een welkomstdrankje met hapje gaan we op ontdekking door de Djeema el Fna plein en struinen we samen door de kleine straatjes. We sluiten de dag van met een diner in onze Riad. Met een kopje thee en beentjes op de bank. Dit is gelijk een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Dag 2:

We starten de dag met een goed ontbijt waarnaar we onder begeleiding van Samir vertrekken naar een tour langs onze Artisants (Ambachtslieden) Dit is de motor achter NIAH Living. Al onze mooie spullen worden met veel liefde en ambacht gemaakt door deze ambachtslieden. Hier zijn wij enorm trots op, dus dit onderdeel mag dan ook echt niet ontbreken tijdens deze belevenisreis. We krijgen te zien hoe alles wordt gemaakt, een uniek inkijkje. Alles is handwerk. Zie je wat moois? Shoppen mag hoor!  S-avonds eten we in de stad.

Dag 3:

Deze dag staat in het teken van sportiviteit. Na ons ontbijt laten we de drukte van Marrakesh achter ons en vertrekken we met onze privé taxi naar de Ourika Valley in het Atlasgebergte. Hier maken we een stevige wandeling door de vallei langs verschillende bezienswaardigheden zoals watervallen en Argan-olie coöperaties. We eten ergens op de weg terug naar huis. S-avonds ben je vrij om nog even de medina in te gaan, een terrasje te pakken of je even alleen terug te trekken op je kamer of op het dakterras van de Riad.

Dag 4:

We starten de dag rustig op, ontbijten samen en nemen wat tijd voor onszelf. Aan het einde van de ochtend bezoeken we een traditionele hamam. Geef je over en ontspan! S-middags is er tijd om te shoppen in de Medina van Marrakesh. Struin door kleine straatjes vol met ambacht. Kijk je ogen uit en laat je verlijden door al het moois dat je tegenkomt.  Dit is het moment om een souvenir te kopen. Onderhandelen is in Marokko heel normaal! Gelukkig spreekt Maura de taal, en helpt ze je met alle plezier. Ons diner wordt verzorgd in de Riad.

Dag 5:

1 van de trekpleisters van Marokko is de stad Ouarzazate. Na ons vroege ontbijt vertrekken we samen met Samir in onze privé taxi. In deze stad bevindt zich de grootse filmstudio ter wereld.  Oftewel het Hollywood van Marokko. Tegenwoordig is het niet meer in gebruik als filmset, maar er zijn nog genoeg overblijfselen te bewonderen. Samen dwalen we door de vele straatjes.

Dag 6:

De Ochtend starten we rustig op. Na het ontbijt heb je even tijd voor jezelf alvorens we vertrekken naar het dorp. Vandaag trakteren wij jullie op een culinair hoogstandje. Want wat is er nu leuker, en leerzamer dan koken met de lokale bevolking. We worden vergezeld door lieve dames uit het dorp die graag hun recepten met ons delen.  Voordat er gekookt kan worden gaan we eerst gezamenlijk inkopen doen op de lokale markt. Net zoals de lokale bevolking dit zelf doet! Laat je verleiden door de heerlijke kleuren en geuren. Verse streek producten, brood, kruiden en specerijen. Aansluitend bereiden we onder begeleiding van een aantal lokale vrouwen een heerlijke diner. Besaha (eet smakelijk)!

Dag 7:

Voordat we morgen naar huis gaan sluiten we af met een spectaculaire ones in a lifetime ervaring! We vertrekken al vroeg in de ochtend. We gaan naar de Sahara. Per kameel rijden we naar de zandduinen waar we onze slaapplek vinden.  Ja je leest het goed, we slapen in de woestijn, in een nomaden tent onder de sterrenhemel. S-avonds eten we een traditionele maaltijd en ontkurken we een flesje wijn bij het kampvuur. Het is onze laatste avond samen, dus wellicht een goed moment om alle belevenissen nog eens met elkaar de revue te laten passeren.

Dag 8:

Wakker worden in de woestijn, die kan je van je bucketlist halen vanaf vandaag! Na het ontbijt worden we opgehaald door Samir. Hij brengt ons naar het vliegveld om terug naar Nederland te gaan.
 
 
 

Inbegrepen:

Alle overnachtingen (gedeelde kamers)
8 x ontbijt
8 x diner
Alle vervoer met privéchauffeur
Engels sprekende gids en reisleider
Thee en water
Entree tot bezienswaardigheden
Kameelrit door woestijn
 

Niet inbegrepen:

De vlucht
Tussendoortjes
Frisdrank en alcoholische dranken
Reis- en annuleringsverzekering (verplicht)
 

BELANGRIJKE INFORMATIE

Vluchtgegevens volgen later. 

Om naar Marokko te reizen heb je een paspoort nodig! Je Paspoort moet nog een half jaar geldig zijn bij vertrek! Je boekt zelf je vlucht zodra je daarvoor opdracht krijgt van ons. 
We maken ruim voor vertrek een groepsapp aan zodat alle belangrijke informatie gedeeld kan worden en we zo alvast met elkaar in contact komen.

Investering

€ 1785 per persoon
* excl.vlucht en reis en annuleringsverzekering

Aanmelden

Hebben we je enthousiast mogen maken voor het maken van deze te gekke belevenisreis? Maak je interesse kenbaar door te mailen naar info@niahliving.nl
Graag alvast even vermelden met hoeveel personen je wenst mee te gaan en laat je telefoonnummer achter zodat wij jou kunnen bereiken. 
Heb je eerst nog wat vragen? Ook die mag je uiteraard mailen, maar bellen mag ook met 06 8192 2908

xxx Maura & Marjolein